Zelenilo d.o.o. – Karlovac je tvrtka u 100%-tnom vlasništvu Grada Karlovca, a osnovano je 1962. godine kao slIjednik gradske vrtlarije za poslove održavanja javnih zelenih površina, pogrebne poslove i rasadničarstvo.

Tijekom godina, širenjem djelatnosti, njegova uloga je postajala sve jača i jača te je danas bez Zelenila nezamislivo obavljanje poslova od javnog interesa Grada Karlovca.

zel_banner

Zahvaljujući znanju i trudu zaposlenika Zelenila, u akciji Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice, Grad Karlovac je 2010. godine proglašen za najuređeniji grad kontinentalne Hrvatske za gradova iznad 30.000 stanovnika. Tom nagradom  potvrđeno je ono po čemu je poznat u našoj domovini, “Karlovac-grad parkova”. Hortikulturna izgradnja i uljepšavanje pojedinih dijelova grada nastavlja se i danas. Suradnjom s Gradom Karlovcem, gradskim četvrtima, P.C.A.P. International, Društvom za poljepšavanje grada, Turističkom zajednicom grada, u novije vrijeme, “poljepšane” su gradske četvrti sadnjom mladih stabala, uređenjem i ozelenjavanjem dječjih igrališta, a prilazi gradu uljepšani su sadnjom cvjetnjaka živopisnih boja.

Na dan 30.06.2015. godine  zaposleno je  ukupno 117  djelatnika od čega 106 na neodređeno i 11 na određeno vrijeme.