Proteklog tjedna u našem smo rasadniku počeli s uzgojem 60.000 komada presadnica ljetnica. Sade se begonije, salvije, tagetes, cinerarije, koje će nakon uzgoja u plastenicima biti posađene tijekom travnja u cvjetnjake na području našeg grada.
Ciklus uzgoja počinje presađivanjem iz PVC kontejnera u PVC tegle i odlaganjem presadnica u plastenike. Presađivanje ovih dana, osim radnika Radne jedinice cvjećara i proizvodnja bilja, obavljaju i radnici Odjela parkova, Uprave, Sektora financija i računovodstva te Sektora općih poslova. Daljnji tijek uzgoja u plastenicima trajat će do travnja, a cijelo vrijeme uzgoja bilje će biti pod budnim okom naših agronoma.

Većina ovih brižno uzgojenih cvjetića i ove će kao i ranijih godina biti posađeno u karlovačke cvjetnjake. Manji dio namijenjen je i za slobodnu prodaju. Naše sezonsko cvijeće uljepšava okućnice, vrtove i parkove u gotovo svim dijelovima Karlovačke županije.
U plastenicima „Zelenila“ godišnje sveukupno proizvedemo oko 110.000 komada jednogodišnjeg i dvogodišnjeg sezonskog bilja.