Uz nazočnost predstavnika tvrtke Zelenilo od 20. do 22. rujna 2018. u austrijskom gradu Innsbrucku održana je godišnja skupština ASCE-a (Association of Significant Cemeteries in Europe) – Asocijacije znamenitih groblja Europe.

Povodom 100-te godišnjice od završetka Prvog svjetskog rata na konferenciji se između ostalog govorilo o vojnim grobljima na području Europe. Prezentirana je i nova monografija u izdanju ASCE-a u kojoj je predstavljeno i Katoličko groblje Dubovac, koje je član ASCE-a od 2. listopada 2014. godine kad je na Generalnoj skupštini u Barceloni primljeno u Asocijaciju znamenitih groblja Europe kao punopravni član.
Ovogodišnjoj skupštini, uz Zelenilo, iz Hrvatske su kao punopravni članovi ASCE-a nazočili i predstavnici Gradskog groblja Varaždin, Kozale Rijeka te Gradskog groblja Zadar.

Asocijacije znamenitih groblja Europe je osnovana 2001. godine u Italiji u Bologni. Danas broji 179 groblja iz 22 zemlje Europe. Osnova svrha ovog međunarodnog udruženja je promicanje groblja kao kulturnog i povijesnog nasljeđa Europe. Tako je i naše Katoličko groblje Dubovac uvršteno u inovativni turistički proizvod, tzv. Europsku grobljansku rutu kojom se realiziraju brojni turistički posjeti.