Ovih dana završili smo s programom sadnje ljetnica proizvedenih u rasadniku tvrtke. Ljetnice krase 50-ak cvjetnjaka diljem grada.
Ove je godine u zaštićenim prostorima (plastenici i staklenici) rasadnika uzgojeno oko 60.000 komada ljetnica, od čega je najveći dio posađen u karlovačke cvjetnjake.
Od uzgojenih vrsta cvijeća u cvjetnjacima su najbrojnije begonije, salvije, tagetes, cinerarie… Posađene ljetnice ukrašavat će cvjetnjake do jeseni kada ćemo ih zamijeniti s jesenskim cvijećem.
U karlovačke cvjetnjake koji obuhvaćaju površinu nešto manju od dvije tisuće četvornih metara na više od 50 lokacija u gradskim četvrtima posadimo godišnje oko 110.000 komada ljetnog i jesenskog sezonskog cvijeća. Različite cvjetne kreacije uljepšaju i oplemenjuju životni prostor grada na četiri rijeke. Tako je dvadeset cvjetnjaka pronašlo svoje mjesto u užem dijelu grada i to na Korzu, Promenadi, u Modrušanovom parku… Osam cvjetnjaka krasi površine uz Koranu, sa šest cvjetnjaka ponose se građani u Novom centru, dok su ostali cvjetnjaci raspoređeni po grobljima te u užoj okolici grada.  Ove godine tijekom proljeća posađeno je oko 60 tisuća komada ljetnog cvijeća kojeg smo uzgojili u našim plastenicima,  a među kojim prevladavaju begonije, salvije, tagetes, cinerarie…
Između brojnih cvjetnjaka ističemo „Karlovac“ kraj željezničkog kolodvora na Baniji, pauna na Korani, pa cvjetnu kreaciju leptira u Grabriku, kao i raskošan cvjetnjak na kružnom toku na kraj Kauflanda…
U ljepotu našeg grada utkani su  bezbrojni cvjetići koji mame poglede Karlovčana, ali i brojnih gostiju…
Zbog toga smo prošetali našim gradom i foto objektivom ovjekovječili neke karlovačke cvjetnjake koji zahvaljujući trudu i vrijednim djelatnicima „Zelenila“ blistaju i daju gradu toplinu doma.

POGREB Skip to content