Rasadnik tvrtke Zelenilo nudi građanima raznovrsno bilje, čija estetika upada u oko i manje zahtjevnom promatraču.
Tim od šest osoba u kojem dominiraju pripadnice ljepšeg spola, zadužen je za uzgoj i održavanje biljnih kultura na tri hektara zemlje.
Na vanjskom prostoru uzgajaju se tuje, smreke, jele, ukrasne stablašice s vertikalnom i padajućom krošnjom – breze, javori, lipe, jaseni, crvenolisni javori… Zatim ovdje možete naći ukrasno bjelogorično grmlje poput forzicija, hibiskusa, raznih spirea, potentile i weigelie te razne vrste živica. U ponudi imamo i trajnice, od jastučastih do onih što cvjetaju od ranog proljeća do kasne jeseni, a od ruža ovdje se mogu naći parkovske, floribunde, mini ruže te penjačice i puzačice. U našem asortimanu su i aronija te borovnice čija je ljekovitost neupitna, a konzumacija u zadnje vrijeme iznimno popularna.
U sigurnosti plastenika, ovisno o godišnjem dobu uzgajaju se predivne ljetnice te maćuhice čija se raznolikost očituje u bogatom spektru boja. Posla ima mnogo, a vrijedne ruke u kombinaciji s kosilicom, frezom, kopačicama i trimerom, uz neophodnu naklonost prema šarolikom biljnom svijetu, drže blago rasadnika pod čvrstom kontrolom. Smješten nedaleko od Arboretuma uvijek punog šetačima, rasadnik Zelenila nudi biljnu raskoš našim sugrađanima. Kratak boravak na tom prostoru zacijelo bi zadovoljio estetske kriterije, a kupnja nekog cvijeta, grma, bora ili brusnice, pouzdan je recept za popravak raspoloženja i uz sve to džepovima ne prijeti pretjerano pražnjenje. Sve je to razlog da posjetite naš rasadnik na adresi Put D. Trstenjaka 6.

POGREB Skip to content