Uoči službenog otvorenja sezone kupanja, djelatnici Zelenila obavljaju radove na uređenju  kupališta na Foginovom. Na kupalištima između drvenog i betonskog mosta s obje strane rijeke obavljeno je orezivanja suhih i puknutih grana koje bi predstavljale potencijalnu opasnost za posjetitelje. Pokošena je trava, uređene su klupe, postavlja se lift za invalide…Također svakodnevno obavljamo čišćenje i odvoz prikupljenog smeća i otpada s kupališta tako da čistoća i urednost kupališta budu na najvišem nivou.

Uređivanjem kupališta želimo privući što veći broj kupača i posjetitelja te im boravak uz Koranu učiniti što ljepšim i ugodnijim.

Od početka sezone kupanja, koja počinje 18. lipnja, a trajat će do konca kolovoza, ovaj prostor posjećuje tisuće Karlovčana, ali i gostiju koji uz kupanje u Korani na Foginovom mogu konzumirati i brojne druge sadržaje poput treninga na atletskom stadionu, odbojke na pijesku, vaterpola, trčanja, bicikliranja, košarke, vježbanja u vodi. Ovdje će se održavati i Riječno kino.

Inače, i ove godine na Foginovom kupalištu, koje je prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj,  Grad Karlovac u suradnji sa udrugama i klubovima organizirat će bogati zabavni program.

 

POGREB Skip to content