U sklopu Dana otvorenih vrata, koji se po 14. puta održavaju u tvrtki Zelenilo, danas su gradonačelnik Damir Mandić  i direktor Tomislav Vukelić u oglednom parku na lokaciji Put D. Trstenjaka 6 zasadili sadnicu crvene japanske vrbe. 

-Dani otvorenih vrata zamišljeni su kako bi građane što više približili tvrtki Zelenilo, kako bi vidjeli što radimo i što imamo u svom asortimanu. Građani  nas mogu posjetiti  svaki dan te si po povoljnim cijenama kupiti sve ono što uzgajamo u našem rasadniku. Tijekom godine posadimo oko 110 tisuća presadnica; što proljetnog, što jesenskog bilja koje ukrašava cvjetnjake našeg grada a i šire, istaknuo je direktor Zelenila Tomislav Vukelić.

-Ovo je na neki način simbolička gesta zahvale svima onima koji su prije nas  zadnjih 50 ili 100 godina u Karlovcu vodili brigu o zelenilu i našoj prirodnoj baštini. Zelenilo zajedno s gradskom upravom ima registar stabala u GIS-u gdje je upisano već negdje preko 11 tisuća stabala. Time Zelenilo još kvalitetnije vodi brigu za stanje svakog stabla i mislim da smo jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji to ima. Svjesni smo da  su naša prirodna baština, zelenilo, parkovi i rijeke ono što nas određuje, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

POGREB Skip to content