Danas smo započeli s programom sadnje ljetnica u cvjetnjake na području našeg grada. Krenuli smo sa sadnjom na Korzu, a tijekom ovog mjeseca zasadit će se 50-ak cvjetnjaka u raznim dijelovima grada, odnosno površina od 1.272 metra kvadratna.

Prije sadnje iz cvjetnjaka je bilo potrebno izvaditi ocvalo jesensko cvijeće te pripremiti tlo za nove, svježe ljetnice.
Posađene ljetnice će uljepšavati cvjetnjake do jeseni kada ćemo ih zamijeniti s jesenskim cvijećem. Održavanje cvjetnjaka do jeseni zahtijeva okopavanje, plijevljenje, zalijevanje, gnojenje i zaštitu.

Ove smo godine u zaštićenim prostorima (plastenici i staklenici) našeg rasadnika uzgojili 60.000 komada ljetnica, od čega će najveći dio biti posađen u karlovačke cvjetnjake, a ostatak je namijenjen za slobodnu prodaju. Od uzgojenih vrsta cvijeća, koje će krasiti naš grad, najbrojnije su begonije, salvije, tagetes, cinerarie…

Naše sezonsko cvijeće, kojeg godišnje proizvedemo oko 110 tisuća komada uljepšava parkove, okućnice i vrtove u gotovo svim gradovima Karlovačke županije.

POGREB Skip to content