Proteklog tjedna djelatnici Odjela pogrebno izgradili su na grobljima u Šišljaviću i Blatnici prostore za kontejnera za odvojeno skupljanje otpada. Izgrađeni su prostori za set od tri kontejnera, a radovi su financirani iz godišnje grobne naknade.
Podsjetit ćemo kako smo u srpnju protekle godine na 22 groblja kojima upravlja Zelenilo, postavili kontejnere za odvojeno skupljanje otpada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Novi “podest” za kontejnere na groblju u Blatnici

Tri kontejnera različitih boja čine jedan komplet. Svaka boja označava određenu vrstu otpada. Žuti kontejner je namijenjen za prikupljanje plastike (lampioni), smeđi za sakupljanje komunalnog bio-otpada i pocinčani za miješani komunalni otpad. Na groblju Jamadol postavljeno je šest kompleta kontejnera, na grobljima Mala Švrača, Hrnetić i Dubovac-Katoličko po dva kompleta, na Pravoslavnom, Židovskom i Vojnom groblju na Dubovcu ukupno dva kompleta, a na svim ostalim grobljima kojim upravlja Zelenilo po jedan komplet od tri kontejnera. Kontejnere smo nabavili putem javnog natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je financirao je ovaj projekt sa 40 posto, a Zelenilo sa 60 posto sredstava.
Ovom prilikom još jednom pozivamo i molimo posjetitelje groblja da otpad selektiraju ovisno o vrsti otpada i ubacuju ga u prikladni kontejner. Na taj će se način uključiti u zaštitu i očuvanje okoliša i olakšati daljnju obradu otpada.

POGREB Skip to content