– Izgradnjom trga ispraćaja na groblju Mala Švarča i posljednje veće karlovačko groblje imat će uređen prostor za ispraćaj pokojnika. Radovi na izgradnji sveukupno iznose oko 420 tisuća kuna. Financirani su sredstvima iz godišnje grobne naknade te sredstvima od 80 tisuća kuna koje je izdvojila općina Barilović. Zemljane radove i odvodnju odradila je tvrtka Zelenilo, a postavljanje rubnjaka, postavljanje kocki na trg, kao i asfaltiranje, nakon provedenog natječaja, izvodi obrt Gips –Mont iz Tušilovića. Završetak radova očekuje se do kraja mjeseca svibnja, rekao je direktor Zelenila Stjepan Turković prilikom današnjeg obilaska radilišta na groblju Mala Švarča, a kojem su nazočili i načelnik općine Barilović Dražen Peraković te pročelnica gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Vesna Ribar.
Načelnik Peraković istaknuo je kako je ovaj projekt jedan u nizu koji općina Barilović zajednički realizira s gradom Karlovcem ili s nekom gradskom tvrtkom.
-Mogu reći da je suradnja na svim, pa tako i na ovom projektu izuzetno dobra, a već sada se vidi da će novouređeni prostor biti uistinu reprezentativan, poručio je Peraković.
Pročelnica Vesan Ribar zahvalila je svima koji su doprinjeli da se ovaj projekt realizira.
-Ovo je dokaz da se zajednički može realizirati sve što se želi, a već sada, prema viđenom, mogu reći kako je ovo super, zaključila je Vesna Ribar.

 

 

POGREB Skip to content