Ovih dana krenuli smo s programom sadnje dvogodišnjeg cvijeća proizvedenog u našem rasadniku. Ovo će cvijeće krasiti  50-ak cvjetnjaka diljem našeg grada. Danas smo sadili u cvjetnjacima na Trgu 110. brigade, Modrušanovom parku, kraj Zorin doma…
Prije sadnje bilo je potrebno izvaditi ocvalo cvijeće te pripremiti tlo cvjetnjaka za nove, svježe cvijeće. Od uzgojenih vrsta koje ćemo tijekom listopada zasaditi najbrojnije su maćuhice. Svaki cvjetnjak ima drugačiju paletu boja, vodeći brigu o harmoniji boja, sunčanosti i sjenovitosti cvjetnjaka.
U plastenicima Zelenila uzgojeno je nešto manje od 50 tisuća komada dvogodišnjeg cvijeća, od čega će najveći dio tijekom ovog mjeseca biti posađen u karlovačke cvjetnjake, a ostatak je namijenjena je za slobodnu prodaju.
Ovo će cvijeće, uz kontinuirano održavanje, krasiti naše cvjetnjake tijekom jeseni, zime i proljeća.
Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da dođu u naš rasadnik te kupe uzgojene maćuhice i drugo bilje. Bilje iz našeg rasadnika možete razgledati i kupiti na našoj adresi Put Davora Trstenjaka 6 u Karlovcu od 7 do 15 sati (subotom od 7 do 12), a informacije možete dobiti na brojeve telefona 047/609-938.

POGREB Skip to content