-Tvrtka Zelenilo od posljednjeg tjedna ožujka tekuće godine provodi košnju javnih gradskih površina. Ovogodišnja sezona košnje je specifična prvenstveno zbog dugog kišnog razdoblja tijekom travnja i svibnja, a koje se nastavlja i ovaj mjesec. Kiša i relativno toplo vrijeme idealna su kombinacija za rast trave. Sve to za posljedicu ima intenzivniji rast trave, a na drugoj strani nemogućnost košnje i angažiranje radnika i strojeva zbog kišnog vremena. Sve je to vidljivo i u gradu Karlovcu, ali i u ostalim područjima u Hrvatskoj.  Podsjetit ću kako je značajan broj naših radnika bio uključen i u poslove vezane uz obranu od poplava (punjenje vreća…), pojasnio je Tomislav Vukelić, direktor Zelenila na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama tvrtke na temu košnje javnih zelenih površina grada Karlovca. Pressici je bio nazočan i Dario Greb, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Karlovca.

-Mogu reći kako su sve naše radne snage su na raspolaganju te smo konstantno na terenu i radimo sve u našoj moći da grad bude uredan, dodao je Vukelić te nastavio kako je trenutno pri kraju treća košnja zelenih površina kojih sveukupno ima 1.517.972 m².

-Do sada su naši radnici kosili četiri subote te smo jučer kosili i nedjeljom, rekao je direktor Zelenila te istaknuo kako nastavljamo s radovima, ovoga tjedna kosimo Rakovac i Grabrik…

POGREB Skip to content