Na groblju Jamadol održali smo konferenciju za novinare na kojoj se govorilo o poslovanju tvrtke Zelenilo u proteklih osam mjeseci tekuće godine te o planovima do kraja 2020. Pressici su nazočili gradonačelnik Damir Mandić, direktor Tomislav Vukelić i tehnička direktorica Gordana Purgar.

Tvrtka Zelenilo, unatoč objektivnim problemima i smanjenju proračuna, odgovornim poslovnim ponašanjem realizirala je dosad dobar dio planova i investicija. Posebno zahtjevno bilo je organiziranje sahrana u uvjetima pandemije, sukladno preporukama i mjerama Stožera i ZJZ-a.
– Danas možemo reći da smo taj posao obavili na vrlo odgovorno jer sačuvali smo zdravlje naših djelatnika ali i naših sugrađana i smatramo da su građani shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo te se pridržavaju naputaka nadležnih tijela prije i za vrijeme ukopa pokojnika, naglasio je direktor tvrtke, Vukelić.
Redovito su obavljani i drugi poslovi godišnjeg plana i programa rada, od košnje zelenih površina, orezivanja i održavanja do i investiranja na grobljima u vrijednosti 272 tisuće kuna, a do kraja godine bit će uloženo još 600 tisuća kuna. Između ostalog, na groblju Jamadol Zelenilo će postaviti ogradu sa zapadne strane groblja i izgraditi šest novih grobnica. Na groblju Rečica obnovljen je krov na mrtvačnici, a na grobljima Hrnetić, te Velika i Mala Švarča postavljene su sigurnosne kamere.
Od važnijih ulaganja, do kraja godine predstoji izgradnja glavne prometnice kroz groblje Mala Švarča, rekonstrukcija staze s odvodnjom na Katoličkom groblju Dubovac, rekonstrukcija potpornog zida i staze na Vojnom groblju, uređenje platoa ispred mrtvačnice na groblju Skakavac, uređenje staze na starom dijelu groblja Hrnetić …
Tvrtka Zelenilo bila je uključena i u uređenje okoliša vrtića Mahično i Dubovac, Poslovne zone Gornje Mekušje i novog dječjeg igrališta u Smičiklasovoj ulici, a dopunili su i drvorede na Foginovom, u Meštrovićevoj ulici, te posadili ljetnice u cvjetnjake u Ogulinu…
U rasadniku Zelenila proizvodi se 110 tisuća komada ljetnica i dvogodišnjeg bilja koje krasi cvjetnjake u Karlovcu i Ogulinu, te krizanteme za blagdan Svih Svetih.
– Sve ovo vrijeme sigurnost i zdravlje naših radnika, kao i svih korisnika naših usluga, bili su nam na prvom mjestu. Stoga tvrtka Zelenilo poduzima sve moguće mjere opreza i tako odgovorno ponašat ćemo se i ubuduće, poručio je na kraju Vukelić.
– Zelenilo je poslovanje maksimalno racionaliziralo i uspjeli su period koji je iza nas odraditi na najbolji mogući način, istaknuo je gradonačelnik Mandić i dodao da će ipak biti realizirani neki projekti od kojih se, zbog krize, trebalo odustati. Takav je projekt proširenja groblja Hrnetić ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna.
– U 2020. godini bit će uloženo milijun kuna od cijelog projekta, a kada se realizira cijeli projekt, na groblju Hrnetić bit će 350 novih grobnih mjesta, poručio je gradonačelnik.
Osigurana su i sredstva za kupnju zemljišta za polje 17 na groblju Jamadol i proširenje, a pokrenut je i postupak detaljnog plana uređenja groblja Švarča s obzirom da se planira proširenje groblja i parkirališnih mjesta, te se planira vanjsko uređenje mrtvačnice na Židovskom groblju, nakon čega slijedi i unutarnje.

POGREB Skip to content