Nakon velikih vrućina koje su obilježile srpnja i kolovoza, proteklih dana bili smo svjedoci izuzetno kišnog vremena koje je u značajnoj mjeri otežalo aktivnosti naših radnika na terenu. Unatoč tome svaki trenutak bez kiše iskorišten je za obavljanje planiranih radova na javnim zelenim površinama. Danas je nastavljena košnja zelenih površina u gradu i to „0“, „A“ i „1.“ prioriteta.
Prema Godišnjem planu održavanja gradskih javnih zelenih površina u ovoj godini kosimo površinu od 1.270.670 m² . Površine su podijeljene u šest prioriteta, a to su „A“ prioritet te „nulti“, „prvi“, „drugi“, „treći“ i „pokosi“. Najviše, 11 puta, tijekom godine kosi se „A“ prioritet.
Zbog što kvalitetnijeg održavanja karlovačkih šančeva, parkova i perivoja ukupan broj planiranih košnji je 35. Košnja trave izvodi se strojno motornim rotacijskim kosilicama, motornim čistaćem, strižnom kosom, te malčerom. Nakon obavljene košnje po potrebi se vrši uklanjanje i izgrabljivanje debljih otkosa s utovarom i odvozom na deponij.
Više informacija može se naći na Internet stranicama www.zelenilo.hr gdje su objavljeni godišnji programi za održavanje javnih zelenih površina grada Karlovca za 2017. godinu.
Košnje obavljamo do kraja jeseni.

DSC01143

POGREB Skip to content