Tvrtka Zelenilo u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca i Udrugom turističkih vodiča „Bastion“, uključila se u obilježavanje  „Tjedna upoznavanja znamenitosti europskih grobalja“ od 24. svibnja do 2. lipnja. To je bio razlog za današnju konferenciju za novinare koja je održana na Katoličkom groblju Dubovac, koje je od 2014. godine član ASCE-a (Udruge značajnih groblja u Europi).  Bila je to prilika da se prezentira nova turistička ruta nazvana “Kulturno umjetnička ruta”, a odnosi se na Katoličko groblje Dubovac.

Tomislav Vukelić, direktor tvrtke Zelenilo najavio je otvaranje rute za srijedu, 29. svibnja. Gordana Purgar, tehnička direktorica tvrtke Zelenilo dodala je kako su ove godine osmišljene dvije turističke ture obilaska Katoličkog groblja Dubovac te dodala kako je u ASCE-u izrađena  mobilna aplikacija  pod nazivom Artour gdje se na mobilnim telefonima može upoznati sa svim znamenitostima na Katoličkom groblju Dubovac.

– Jedan od ciljeva zacrtanih u Strategiji razvoja turizma  grada Karlovca je upravo privlačenje posjetitelja motiviranih kulturom i poviješću. Stoga je i logično da je Turistička zajednica dio jedne ovakve priče i dio obilježavanja Tjedna europskih grobalja, istaknula je Marina Burić, direktorica karlovačke Turističke zajednice.

– Udruga  turističkih vodiča „Bastion“ osmislila je „Kulturno  umjetničku rutu“, i to Katoličkim grobljem na Dubovcu. U toj ruti provest ćemo građane, u obilasku od nekih sat vremena, osnovnim dijelovima karlovačkog groblja i pritom  im pričati o različitim povijesnim vremenima života Karlovca. Vidjet ćete neke poznate spomenike poznatih ljudi, čut ćete životne priče, pojasnila je predstavnica Udruge Ivančica Šebalj.

Za srijedu su tako dogovorene dvije grupe. Jedna će biti vođena od 11 sati, a druga od 12 sati i 30 minuta. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže u terminu koji im više odgovara. Obilazak groblja uz turističkog vodiča je besplatan.

POGREB Skip to content