Danas su radnici Zelenila počeli s programom sadnje ljetnog cvijeća (ljetnice) proizvedenog u rasadniku tvrtke Zelenilo, a koje će krasiti 50-ak cvjetnjaka na području našeg grada.

Proteklih dana Karlovčani su mogli vidjeti naše radnike kako iz pojedinih cvjetnjaka vade ocvalo dvogodišnje bilje koje je krasilo parkove od jeseni te nakon pripreme zemljišta sade novo cvijeće – ljetnice. Ove je godine u zaštićenim prostorima (plastenici i staklenici) našeg rasadnika uzgojeno oko 60.000 komada ljetnica, od čega će najveći dio biti posađen u karlovačke cvjetnjake, a ostatak je namijenjena je za slobodnu prodaju.

Od uzgojenih vrsta najbrojnije su begonije, salvije, tagetes, cinerarie… Svaki cvjetnjak ima drugačiju paletu boja. Posađene ljetnice ukrašavat će cvjetnjake do jeseni kada ćemo ih zamijeniti s jesenskim cvijećem. Održavanje cvjetnjaka do jeseni zahtijeva okopavanje, plijevljenje, zalijevanje, prignojavanje i zaštitu.

Naše sezonsko cvijeće, kojeg godišnje proizvedemo oko 110 tisuća komada uljepšava parkove, okućnice i vrtove u gotovo svim gradovima Karlovačke županije.

POGREB Skip to content