Privodimo kraju radove na promijeni cvijetnog ruha u cvjetnjacima na području našeg grada. Proteklih dana Karlovčani su mogli vidjeti naše radnike kako iz pojedinih cvjetnjaka vade ocvalo dvogodišnje bilje koje je krasilo parkove od jeseni te nakon pripreme zemljišta sade novo cvijeće – ljetnice. Tako su danas u koranskom parku cvjetnoj skulpturi “Paun” promijenili cvjetno ruho. Na površini od 120 kvadratnih metara posađeno je oko 2.500 komada ljetnih cvjetova. Cvjetna kreacija „Paun“ osmišljena je u Zelenilu 2008. godine i od tada dominira zelenim prostorom u neposrednoj blizini Korane i Vrbanićevog perivoja te mami poglede brojnih sugrađana i gostiju.

S programom sadnje ljetnica proizvedenih u rasadniku tvrtke, a koje će krasiti 50-ak cvjetnjaka na području našeg grada počeli smo pred dva tjedna. Ove je godine u zaštićenim prostorima (plastenici i staklenici) našeg rasadnika uzgojeno oko 60.000 komada ljetnica, od čega će najveći dio biti posađen u karlovačke cvjetnjake, a ostatak je namijenjena je za slobodnu prodaju.

Od uzgojenih vrsta najbrojnije su begonije, salvije, tagetes, cinerarie… Svaki cvjetnjak ima drugačiju paletu boja, vodeći brigu o harmoniji boja, sunčanosti i sjenovitosti cvjetnjaka. Posađene ljetnice ukrašavat će cvjetnjake do jeseni kada ćemo ih zamijeniti s jesenskim cvijećem. Održavanje cvjetnjaka do jeseni zahtijeva okopavanje, plijevljenje, zalijevanje, prignojavanje i zaštitu.

Naše sezonsko cvijeće, kojeg godišnje proizvedemo oko 110 tisuća komada uljepšava parkove, okućnice i vrtove u gotovo svim gradovima Karlovačke županije.

POGREB Skip to content