Danas smo krenuli s programom sadnje dvogodišnjeg cvijeća u karlovačke cvjetnjake. Počeli smo sa sadnjom na rotorima u Novom centru, Krležinoj i Marmontovoj, a tijekom ovog mjeseca zasadit ćemo 50-ak cvjetnjaka različitim dijelovima grada, odnosno površina od 1.272 metra kvadratna.

Ciklus uzgoja cvijeća započeo je u rujnu presađivanjem presadnica iz PVC kontejnera u PVC tegle i odlaganjem presadnica u plastenike u našem rasadniku. Od uzgojenih vrsta proizvedenih u našem rasadniku najbrojnije su maćuhice, tatinčice i potočnice.

Prije sadnje bilo je potrebno izvaditi ocvalo cvijeće te pripremiti tlo cvjetnjaka za nove, svježe cvijeće.

U plastenicima Zelenila uzgojeno je 50 tisuća komada dvogodišnjeg cvijeća, od čega će najveći dio tijekom ovog mjeseca biti posađen u karlovačke cvjetnjake, a ostatak je namijenjena je za slobodnu prodaju.

Ovo će cvijeće, uz kontinuirano održavanje, krasiti naše cvjetnjake tijekom jeseni, zime i proljeća.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da dođu u naš rasadnik na adresi Put Davora Trstenjaka 6 u Karlovcu od 7 do 15 sati (subotom od 7 do 12) te kupe uzgojene maćuhice, tratinčice i drugo bilje po akcijskim cijenama do 21. listopada, do kad traje naša tradicionalna manifestacija Dani otvorenih vrata.

POGREB Skip to content