Danas je u organizaciji naše tvrtke u Starčevićevoj ulici na Baniji održana konferencija za novinare na temu rekonstrukcije drvoreda u Starčevićevoj ulici. Tom prilikom Gordana Purgar, tehnička direktorica Zelenila istaknula je kako je
tvrtka Zelenilo u sklopu svoje djelatnosti i u suradnji s Gradom Karlovcem osmislila i krenula u realizaciju obnove drvoreda u Starčevićevoj ulici.
oliverIMG_2138-535x357-U ovoj ulici rasla su stabla javora pajavca, a drvored je kroz vrijeme bio okrnjen. Od dvanaestak stabala ostalo je šest i ideja je bila da ovu ulicu rekonstruiramo i obnovimo s novim vrstama, s novim drvoredom te da bude ponos grada Karlovca. Uklonili smo šest starih i opasnih javora pajavca i zasadili šesnaest stabala japanske trešnje. To su stabla koja su rasla i razvijala se u rasadnicima i u svojoj punoj veličina došla su u drvored, pojasnila je Purgar.
Sredstva za ovu akciju osigurao je Grad Karlovac u iznosu od 43 tisuće kuna.
-U sklopu ove sadnje drvoreda obavili smo i kompletnu sanaciju zelenih površina, nakon prekopa dvije tvrtke Vodovoda i kanalizacije i Ericssona Nikole Tesle. Tvrtka Ericsson Nikola Tesla financirala je sanaciju zelenih površina. U samo dva tjedna uspjeli smo napraviti kompletnu rekonstrukciju zelenih pasica i drvoreda u Starčevićevoj ulici, zaključila je Gordana Purgar
-Sretni smo što je obavljena rekonstrukcija drvoreda i što smo dobili na uživanje šesnaest stabala japanske trešnje, koja producira prekrasne cvjetove. Mi u Gradskoj četvrti Banija izuzetno smo zadovoljni što je jedan od prioriteta Grada Karlovca, odnosno tvrtke Zelenilo, bio ovaj drvored u Starčevićevoj ulici, rekao je Marin Svetić, predsjednik Gradske četvrti Banija.
Konferenciji za novinare nazočila je i Hermina Komanac iz gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, koja je izrazila zadovoljstvo obavljenim radovima.

POGREB Skip to content