Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, u cilju smanjenja vremena čekanja za testiranje na DRIVE IN, uveo je novi model uzimanja briseva na koronavirus, neovisno o tome obavlja li se testiranje temeljem uputnice ili uz plaćanje. Narudžbe građana za testiranje primat će se isključivo putem online platforme, kojoj možete pristupiti putem web stranice Zavoda, poveznice: https://prijavnicentar.hr/hr_HR/testiranje/karlovac počev od 14. prosinca 2020., s prvim terminima testiranja od 16. prosinca 2020., od kojeg datuma se primaju samo naručeni građani. Izuzetak su osobe koje dolaze u Republiku Hrvatsku iz inozemstva, a testiranje same plaćaju radi obveze predočenja negativnog testa, u kojem slučaju narudžba nije obvezna. Osobe koje nemaju pristup internetu ili se ne znaju služiti računalom, molimo zatražite pomoć članova obitelji i/ili prijatelja. Molimo poslovne korisnike da termine testiranja putem on line platforme zatraže najmanje tri do četiri dana prije željenog termina.
Nadalje, Zavod će svakodnevno dodijeliti 200 termina testiranja radnim danom, a subotom 50 termina. Testiranje DRIVE IN će se obavljati radnim danom u vremenu od 8,00 do 11,20 sati, a subotom – samo za hitnosti i građane koji sami plaćaju, od 8,00 do 9,00 sati. Sve ostale informacije objavljene na našoj web stranici i nadalje ostaju na snazi: https://www.zjzka.hr/37-aktualno-modul/1799-testiranje-na-sars-coc-2-u-zavod-za-javno-zdravstvo-karlovacke-zupanije
Zahvaljujemo na razumijevanju te podsjećamo građane na osnovna tri stupa obrane – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka i higijenu ruku – jer samo odgovorno ponašanje svih pojedinaca može utjecati na suzbijanje širenja koronavirusa!
Napomena: Ova obavijest ne odnosi se na brzo antigensko testiranje na SARS COV-2 koju provode domovi zdravlja na području Karlovačke županije, a za koje informacije možete dobiti na web stranicama domova zdravlja.
                                                                      
Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije

POGREB Skip to content