-Pohvalio bih rad tvrtke Zelenilo i istaknuo kako je ista svemirski brod za pojedine gradove veće od Karlovca. Ipak, postoje i izazovi, točnije problemi. Najveći se odnosi na radnu snagu koja nedostaje, rekao je Damir Mandić, gradonačelnik grada Karlovca tijekom prezentacije poslovanja tvrtke Zelenilo održane u Kinu Edison te se osvrnuo na dizanje osnovica plaće.

– Moram reći da smo mi prošle godine s razine Gradske uprave, u svim gradskim tvrtkama, išli poprilično hrabro s dizanjem osnovice plaće. Osnovica kao takva reflektira se na sve zaposlenike. Koeficijent je nešto drugo. Sad je 840 eura minimalna plaća, u biti je to i osnovica u našim tvrtkama. Preciznije, svima su u gradskim tvrtkama, pa i u Zelenilu, plaće rasle 20%, rekao je Damir Mandić te poručio:

– Karlovac je zeleni grad zbog naših parkova, drvoreda i sve ljepote koja nas okružuje i nitko od nas ne može imati alibi da to tako ne bude. Ovim novim planom košnje, novim košnjama, novim sustavom održavanja dječjih igrališta i groblja vjerujem da ćete uspjeti. Znam da će vam biti teško, ali drugog puta nema, rekao je gradonačelnik.

-Tvrtka Zelenilo završila je 2023. godinu uz pomalo otežavajuće okolnosti koje su proistekle u protekloj godini. Uz dobru organizaciju i ekonomično poslovanje bilježimo pozitivan poslovni rezultat te nam je cilj i 2024. godine nastaviti pozitivno poslovanje, poručio je Tomislav Vukelić, direktor Zelenila te nastavio kako prema procijeni financijski pokazatelji pokazuju da smo u protekloj godini poslovali s pozitivnim predznakom. Cilj je i u narednom razdoblju nastaviti s racionalnim ulaganjima kako bismo  ostvarili dobre financijske rezultate, ali i kako bismo realizirali  projekte i planove.

-U Odjelu parkovi smo nastavili s ozelenjivanjem grada te smo zasadili 445 novih stabala.  Uz to, od ove godine održavamo 49 dječjih igrališta (14 više nego lani)  te 23 sportska terena. Dodao bih i kako su tri naša radnika koji su obavljali poslove „čistoće“ od Nove godine prešli raditi u tvrtku „Čistoća“ gdje će obavljati iste poslove budući da naša firma više nema u djelokrugu rada taj dio. Istovremeno mi smo od tvrtke Čistoća preuzeli poslove košnje i uništavanja korova uz rubove nogostupa i prometnica, nastavio je direktor Vukelić.

– Govoreći o Odjelu pogrebno u protekloj godini imali smo 788 ukopa, što je za 22 ukopa više nego 2022. godine, rekao je Tomislav Vukelić te istaknuo kako sve ne bi bilo moguće ostvariti bez radnika kojima je i ovom prilikom zahvalio na angažmanu i profesionalnog odnosu prema radnim zadaćama koje izvršavaju.

Istaknuo je i problem nedostatka radne snage.

–Nažalost, prisiljeni smo za ustupanje radnika preko agencije, jer na raspisane natječaje koje smo raspisali za potrebe pogrebnog radnika i komunalnog radnika, bio je vrlo slab odaziv, pojasnio je te zaključio:

-Kad govorimo o planovima za tekuću godinu moram naglasiti kako su pred tvrtkom novi izazovi gdje prvenstveno želimo zadržati visoki nivo kvalitete  pružanja usluga te biti pristupačni i dostupni svim Karlovčanima koji imaju potrebe za uslugama Zelenila.

Prezentaciju poslovanja tvrtke Zelenilo s posebnim osvrtom na plan održavanja zelenih površina u 2024. godini prikazala je Gordana Purgar, voditeljica tehničkog sektora, koja je između ostalog detaljno predstavila plan održavanja javnih zelenih površina u 2024. godini u kojem je povećan i broj košnji zelenih površina na dječjim igralištima.

POGREB Skip to content