Da bi cvatnja cvjetnjaka bila bogata i potrajala što dulje, važno je da cvjetnjaci redovito održavaju što, između ostalog, znači da ih treba okopavati. Na taj način rješavamo se korova, a ujedno ćete cvijeću dati dovoljno zraka. Upravo nedostatak zraka može biti jedan od razloga da se u vašem cvjetnjaku pojave štetnici zbog kojih će biljke propadati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cvjetnjaci traže redovito održavanje

Ako ste prilikom sadnje biljaka u zemlju dodali osmocote, jedno vrijeme ste mirni što se tiče prihrane jer se hraniva iz osmocota otpuštaju postupno. No, ako to niste napravili, ne zaboravite svoje cvijeće povremeno i prihraniti.
I na taj način produljit ćete cvatnju, a bit će i bogatija. Cvijeću treba i voda pa se pobrinite za zalijevanje ako već nemate napravljen sistem navodnjavanja. Zalijevajte rano ujutro ili kasnije navečer kad se zemlja i biljke ohlade od sunca.
Ako imate gladiole, ne zaboravite da one trebaju puno vode. Uvele cvjetove ruža redovito uklanjajte kako bi stvarale nove cvjetove. Nakon prve cvatnje nemojte ih preoštro rezati kako bi što prije ponovno potjerale pupove i cvale.
U kamenjarima redovito uklanjajte ocvalo bilje, a povremeno ga i okopajte i zalijte.
Biljke koje ste zasadili u cvjetne posude na balkonima i terasama pune su cvjetova pa ih prihranjujte kako bi cvale što dulje. Također uklanjajte ocvale cvjetove kako bi izgledale što ljepše.

POGREB Skip to content