Radnici Radne jedinice prometne signalizacije ovih ljetnih dana u punom su pogonu na poslovima održavanja horizontalne signalizacije. Radi se i noću kad je na prometnicama manja protočnost vozila. Danas smo zatekli uigranu ekipu kako novim uređejem “farba” odnosno iscrtava nove oznake u blizini gradske tržnice.
Inače poslove održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije tvrtka Zelenilo obavlja za potrebe Grada Karlovca te za sve zainteresirane pravne i fizičke osobe.
U djelokrugu održavanja horizontalne signalizacije su poslovi iscrtavanja punih i isprekidanih crta, pješačkih prijelaza, parkirališta te ostalih oznaka koje se nalaze na prometnici. Horizontalna prometna signalizacija obnavlja se svake godine kako bi sigurnost svih sudionika u prometu bila što veća. Iscrtavanje se obavlja s namjenskim strojevima za horizontalnu signalizaciju, a izvodi se na javnim prometnim površinama i nerazvrstanim cestama prema godišnjem planu u razdoblju od travnja do listopada tekuće godine, budući da su u to vrijeme najpovoljniji vremenski uvjeti.
POGREB Skip to content