Radnike Odjela parkova danas smo zatekli kako sade ljetnice na rotoru na Švarči. Tako nastavljaju s programom sadnje ljetnica koji su započeli pred dva dana. Ljetnice su proizvedene u rasadniku naše tvrtke, a krasit će 50-ak cvjetnjaka na području grada. Ove je godine u zaštićenim prostorima (plastenici i staklenici) našeg rasadnika uzgojeno oko 60.000 komada ljetnica, od čega će najveći dio biti posađen u karlovačke cvjetnjake, a ostatak je bio namijenjena za slobodnu prodaju.

Prije sadnje iz cvjetnjaka je bilo potrebno izvaditi ocvalo jesensko cvijeće te pripremiti tlo za nove, svježe ljetnice.
Od uzgojenih vrsta najbrojnije su begonije, salvije, tagetes, cinerarie… Svaki cvjetnjak ima drugačiju paletu boja. Posađene ljetnice ukrašavat će cvjetnjake do jeseni kada ćemo ih zamijeniti s jesenskim cvijećem. Održavanje cvjetnjaka do jeseni zahtijeva okopavanje, plijevljenje, zalijevanje, gnojenje i zaštitu.

Naše sezonsko cvijeće, kojeg godišnje proizvedemo oko 110 tisuća komada uljepšava parkove, okućnice i vrtove u gotovo svim gradovima Karlovačke županije.

POGREB Skip to content