Košnjom zelenih površina „A“ prioriteta  tvrtka Zelenilo danas je počela s ovogodišnjom košnjom javnih zelenih površina grada Karlovca. U „A“ prioritetu nalaze se zelene površine u središtu grada te rotori.
Prema Godišnjem planu za održavanje gradskih javnih zelenih površina u ovoj godini kosit će se površina od 1.510.070 m² . Površine su podijeljene u šest prioriteta, a to su „A“ prioritet te „nulti“, „prvi“, „drugi“, „treći“ i „pokosi“.
Košnja trave izvodi se strojno motornim rotacijskim kosilicama, motornim čistaćem, strižnom kosom, malčerom i trimerima.
Prije početka košnje, zelene površine očistili smo od papira, kamena i raznog otpadnog materijala. Tjedni raspored košnje javnih zelenih površina Zelenilo će redovito objavljivati na svojim stranicama www.zelenilo.hr, a najviše, 11 puta, bit će košene lokacije iz „A“ prioriteta.
Više informacija može se naći na Internet stranicama www.zelenilo.hr gdje su objavljeni godišnji programi za održavanje javnih zelenih površina grada Karlovca za 2022. godinu.
Košnje ćemo obavljati do kraja jeseni.

POGREB Skip to content