-Danas smo krenuli s raskićivanjem grada. Naše dvije ekipe radnika koje koriste dvije podizne platforme s trgova i ulica uklanjaju prirodne smreke, nakit i girlande, te ga skladište. Ovisno o vremenskim prilikama ovi poslovi trebali bi biti završeni u razdoblju od pet radnih dana, ističe Orhideja Pavlić Gojak, dip. ing. agronomije, voditeljica Odjela parkovi u našoj tvrtki.
Odjel parkovi u tvrtki Zelenilo zapošljava 40 radnika, kojima je osnovna zadaća briga o javnim zelenim površinama.
-Taj dio poslova obavljamo tijekom najvećeg dijela godine, a u zimskom razdoblju djelatnici su angažirani na poslovima Zimske službe, čišćenju nogostupa, stepenica i mostova na području grada Karlovca. Također skupljamo odbačena božićna drvca, saniramo lomove grana i izvale drveća kao posljedicu zimskih vremenskih nepogoda, te obavljamo poslove orezivanja stabala i ukrasnog grmlja prema tipu potrebnog zahvata i biljnoj vrsti, pojašnjava Orhideja Pavlić Gojak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Orhideja Pavlić Gojak

Trenutno je dobar dio djelatnika Odjela parkovi angažiran na prikupljanju odbačenih božićnih drvca.
-Od kad smo počeli prikupljati odbačena božićna drvca, a to je razdoblje od pet radnih dana, prikupili smo oko tri tisuće komada. Vjerujem da smo do sada prikupili i odvezli na odlagalište oko dvije trećine takvih drvca. U svakom slučaju taj posao mogao bi se rastegnuti do kraja siječnja, ali vjerojatno u manjem obimu, dodaje voditeljica Odjela parkovi te i ovom prilikom poziva sugrađane da odbačena drvca ostavljaju na javnoj zelenoj površini u blizini kontejnera kako bi ih naši djelatnici mogli lakše prikupiti.
-Sva će drvca biti prikupljena, a koristim priliku pozvati građane iz onih dijelova grada gdje Zelenilo nema održavanje, dakle privatno vlasništvo, a koji nisu u mogućnosti sami zbrinuti drvca, neka nam se jave. Mi ćemo doći po njih i zbrinuti ih, poručuje Pavlić Gojak.
Ovih dana dio radnika angažiran je i na saniranju šteta od popucalih grana i izvala stabala.
-S obzirom na značajne količine snijega koje su početkom godine „zasule“ naš grad svjedoci smo šteta koje su pretrpjela stabla u našim parkovima. Zbog toga smo angažirali dvije ekipe koje obavljaju prerez, utovar i odvoz polomljene deblovine i granjevine, kaže Orhideja te zaključuje kako će kad obave ove poslove do završetka zimskog razdoblja (kraj ožujka) intenzivno raditi na orezivanju stabala i ukrasnog grmlja.

POGREB Skip to content