Danas su djelatnici tvrtke Zelenilo d.o.o. započeli s radovima hortikulturnog uređenja okoliša bivše vojarne Luščić. Povodom toga održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Damir Mandić, zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak i direktor tvrtke Zelenilo Tomislav Vukelić.

Ivan Mrzljak, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Povjerenstva za uređenje dijela bivše „Vojarne Luščić“ Grada Karlovca rekao je kako su donijeli zaključak da će ukloniti i živice i ograde i inkomporirati taj prostor u prostor gradske četvrti. Unutar vojarne ima dosta osušenih stabala koja će biti srušena.

Direktor tvrtke Zelenilo, Tomislav Vukelić kazao je kako se na području vojarne nalazi oko 300 stabala, od čega je za 48 stabala predviđeno podizanje krošnje, te uklanjanje zaraženih, suhih i polomljenih grana, dok je prema odluci stručnog povjerenstva potrebno srušiti 47 stabala zbog zaraze, oštećenja, odumiranja i sušenja, a što predstavlja 15 posto od ukupne količine stabala. Dodao je i kako će biti potrebno srušiti 800 metara žičane ograde oko vojarne koja je obrasla u živicu, a kako bi prostor bio siguran za daljnju uporabu.

Gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako prostor bivše vojarne kao vrlo vrijedan ulazi u kategoriju prostora za koji je potrebno izraditi urbanistički plan. Naveo je kako su na razini Gradske uprave već pokrenuli proces javne nabave za prijavu za europski natječaj kojega provodi Europan Hrvatska na kojega će se prijaviti polovicom ožujka kada bude otvoren. S obzirom da je dobiveni prostor predviđen isključivo za javne sadržaje, naveo je kako je namjera njegovu vrijednost pokazati i šire, odnosno i izvan Karlovca. Gradonačelnik je istaknuo kako je posebno važno da prostor  bivše vojarne Luščić bude jedan od razvojnih potencijala grada Karlovca.

Radove na uređenju koje je planirano završiti do mjeseca svibnja izvodit će djelatnici tvrtki Zelenilo, Čistoća i Vodovod i kanalizacija, a za tu namjenu osigurano je tri milijuna kuna iz Gradskog proračuna.

POGREB Skip to content