Proteklog tjedna u našem smo rasadniku počeli s uzgojem 48.000 presadnica dvogodišnjeg sezonskog bilja. Radi se o maćuhicama, tratinčicama i potočnicama koje će nakon uzgoja u plastenicima tijekom listopada biti posađene u cvjetnjake na području našeg grada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ciklus uzgoja započeo je presađivanjem iz PVC kontejnera u PVC tegle i odlaganjem presadnica u plastenike. Presađivanje ovih dana, osim radnika Radne jedinice cvjećara i proizvodnja bilja, obavljaju i radnici Odjela parkova, Uprave, Sektora financija i Sektora upravnih poslova. Daljnji tijek uzgoja u plastenicima trajat će do početka listopada. Čitavo vrijeme uzgoja bilje će biti pod budnim okom naših agronoma. Većina ovih brižno uzgojenih cvjetića i ove će kao i ranijih godina biti posađeno u karlovačke cvjetnjake. Manji dio namijenjen je i za slobodnu prodaju. Naše sezonsko cvijeće uljepšava okućnice, vrtove i parkove u gotovo svim dijelovima Karlovačke županije te i u nekoliko gradova diljem Lijepe naše.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U plastenicima „Zelenila“ godišnje sveukupno proizvedemo oko 110.000 komada jednogodišnjeg i dvogodišnjeg sezonskog bilja.
Bilje iz našeg rasadnika možete razgledati i kupiti na našoj adresi Put Davora Trstenjaka 6 u Karlovcu od 7 do 15 sati (subotom od 7 do 12), a informacije možete dobiti na brojeve telefona 047/609-938 ili 099/3454207.

POGREB Skip to content