Ovih dana u rasadniku tvrtke Zelenilo počeo je uzgoj 60.000 presadnica ljetnog sezonskog bilja. Radi se o presadnicama begonija, salvia, cineraria koje će nakon uzgoja u plastenicima tijekom svibnja biti posađene u cvjetnjake na području našeg grada. Presađivanje obavljaju radnici svih Odjela i Radnih jedinica naše tvrtke, a njima su se pridružili i korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj.

Ciklus uzgoja započinje presađivanjem iz PVC kontejnera u PVC tegle i odlaganjem presadnica u plastenike. Daljnji tijek uzgoja u plastenicima trajat će do kraja travnja. Nakon vađenja maćuhica, tratinčica i potočnica koje trenutno krase 1.272 metara četvornih gradskih cvjetnjaka, ljetnice će biti zasađene u navedene cvjetnjake te će uljepšavati gradske zelene površine do listopada.

Manji dio uzgojenog cvijeća bit će namijenjen i za slobodnu prodaju. Naše sezonsko cvijeće uljepšava okućnice, vrtove i parkove u gotovo svim dijelovima Karlovačke županije.

U plastenicima „Zelenila“ godišnje se sveukupno proizvede oko 110.000 komada jednogodišnjeg i dvogodišnjeg sezonskog bilja.

POGREB Skip to content