Zelenilo je u prepunoj Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić “u petak predstavilo publikaciji “Katoličko groblje Dubovac”. To je već treća knjiga u niz u izdanju Zelenila, a osim važnosti povijesne perspektive ima i svoju turističku dimenziju za naš grad.
Na predstavljanju publikacije nazočnima su se obratili pomoćnik ministra kulture Davor Trupković, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić, koji je i predsjednik Izdavačkog odbora, direktor Zelenila Stjepan Turković, jedna od autorica publikacije Tatjana Horvatić te prečasni Ferdinand Vražić.
dsc_2636-Katoličko groblje Dubovac je najznačajnije i najveće katoličko groblje u Karlovcu te je član Udruge znamenitih groblja Europe (A.S.C.E.) od 2014. godine  te je ova publikacija idealna za prezentaciju našeg groblja Dubovac, ne samo domaćim ljudima, već i turistima, poručio je između ostalog direktor Stjepan Turković te zahvalio svima koji su sudjelovali u stvaranju ove publikacije, ali i svima koji su došli na prezentaciju te i na taj način podržali izdavanje ove knjige.
dsc_2652Autorice publikacije „Katoličko groblje Dubovac“ su Tatjana Horvatić i Marinka Mužar, za fotografije su bili zaduženi Igor Čepurkovski i Dinko Neskusil, za likovno oblikovanje Sandra Bolfek, a sve je uredio Radovan Radovinović. Publikacija je tiskana u Tiskari Pečarić & Radočaj.

Promociju je uveličao svojim nastupom i poznati glazbeni umjetnik Viktor Vidović.

POGREB Skip to content