Hrvatska udruga za arborikulturu (HUA) organizirala je studijsko putovanje u Češku, točnije u Prag i Brno sa ciljem upoznavanja s radom njihovih arborista na zaštiti, njezi i brizi o stablima u perivojima dvoraca i gradskom parku. Među sudionicima studijskog putovanja bile su i Gordana Purgar, zamjenica direktorice tvrtke Zelenilo i Orhideja Pavlić Gojak, voditeljica Odjela uređenja zelenih površina u Zelenilu.

-Tijekom bogatog i sadržajnog programa organiziran je  obilazak „Castle park“ u Slavkovu pored Brna gdje su nas domaćini upoznali s načinom zaštite monumentalnih stabala u parku dvorca, sidrenjem, injektiranjem te načinom zašite mladih stabala od pasa. Vidjeli smo i čuli kako se čuva i štiti, te potiče cjelokupna biocenoza i raznolikost u parku, rekla nam je Orhideja Pavlić Gojak  te dodala kako su posjetili i gradski park u Brnu površine 19 ha, te okoliš dvorca – predsjedničke rezidencije u Pragu.

– Puni utisaka i novih saznanja pokušat ćemo dio tih znanja primijeniti u našem gradu i na našim stablima, naravno uz pomoć naših gradskih službi, istaknula je Orhideja Pavlić Gojak.

S djelatnicima „Zelenila“ na studijskom putovanju bio je i predstavnik gradske uprave Željka Milkan.

POGREB Skip to content