Direktor Tomislav Vukelić i tehnička direktorica Gordana Purgar predstavljali su tvrtku Zelenilo na Konferenciji o grobljima, Pannonian Cemetery Days koja je održana u Osijeku 14. i 15. svibnja. Stručni skup okupio je predstavnike komunalnih tvrtki, gradova i općina, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije te predstavnike Ministarstva kulture, Hrvatske gospodarske komore, turističke zajednice i akademske stručnjake je osječka tvrtka Ukop.

Tijekom ovog skupa govorilo o grobljima kao važnom dijelu komunalnih usluga, riznici kulturne i povijesne baštine i ogromnom turističkom potencijalu.

Groblja su ostala po strani po pitanju financiranja iz EU fondova te sve više zaostajemo za komunalnim standardom u zapadnim zemljama, jedna je od najvažnijih poruka poslanih s ovog skupa. Također mnoga groblja bilježe sve više turističkih posjeta i nezaobilazan su dio turističke ponude. Vođene turističke rute odlična su dodatna vrijednost i pružaju mogućnosti upoznavanja specifičnih povijesnih razdoblja, značajnih osoba i tema, na što i turisti jako dobro reagiraju, stoga će u budućnosti biti sve više organiziranih događanja na grobljima, moglo se čuti na skupu.

POGREB Skip to content