Radnici Radne jedinice prometne signalizacije tvrtke Zelenilo u punom su pogonu na poslovima održavanja horizontalne prometne signalizacije. Ovih dana obnavljaju horizontalnu signalizaciju na prometnicama na Dubovcu.

Naime, poslove održavanja horizontalne i vertikalne signalizacije tvrtka Zelenilo obavlja za potrebe Grada Karlovca, ali i za sve zainteresirane pravne i fizičke osobe. Prometna signalizacija je područje prometne djelatnosti namijenjena što sigurnijem odvijanju prometa. Sastoji se od vertikalne i horizontalne signalizacije.

Podsjetit ćemo kako su u djelokrugu održavanja horizontalne signalizacije  poslovi iscrtavanja punih i isprekidanih crta, pješačkih prijelaza, parkirališta te ostalih oznaka koje se nalaze na cesti. Horizontalna prometna signalizacija obnavlja se svake godine kako bi sigurnost svih sudionika u prometu bila što veća. Iscrtavanje se obavlja s namjenskim strojevima za horizontalnu signalizaciju, a izvodi se na javnim prometnim površinama i nerazvrstanim cestama prema godišnjem planu u razdoblju od travnja do listopada tekuće godine, budući da su u to vrijeme najpovoljniji vremenski uvjeti.

Tijekom ove godine djelatnici radne jedinice prometna signalizacija obavljali su poslove postave horizontalne i vertikalne prometne signalizacije u projektu rekonstrukcije ulice Rakovac.

Između ostalog bojali su sedam mjesta za punilišta za električna vozila. Kako se povećao broj električnih vozila, tako se pojavila potreba za mjestima gdje se takva vozila mogu priključiti na izvor električne energije. Na četiri lokacije u gradu Karlovcu postavljene su nove oznake horizontalne prometne signalizacije – Postaja za punjenje električnih vozila i to na Trgu Milana Sufflaya (dva mjesta), u Sarajevskoj ulici (dva mjesta), na Rakovac kraj sportske dvorane (dva mjesta) te na Trgu Josipa Jurja Strossmayera (jedno mjesto).

Radnici ove radne jedinice kontinuirano su uključeni i u postavljanje privremene prometne regulacije na području grada Karlovca pa su tako postavljali privremenu prometnu signalizaciju tijekom održavanja manifestacije Dani piva, pa prilikom održavanja atletske utrke Karlovački cener i da ne nabrajamo dalje.

POGREB Skip to content