Na Vojnom groblju počinju radovi na provođenju hitnih mjera sanacije na kulturnom dobru Spomenik Glorijeta te nastavno i rekonstrukcija mrtvačnice Vojnog groblja.

Spomenik Glorijeta upisan je u Registar kulturnih dobara RH kao pojedinačno zaštićeno kulturno dobro. Zbog oštećenja nosive konstrukcije na kapeli Sv. Jurja, koja se nalazi u sklopu spomenika Glorijeta, u tijeku je sanacija na ojačanju svoda kapele, limarije i krovne plohe. Radove financira Ministarstvo kulture i medija RH, a njihova vrijednost je 175.925,00 kuna. Radovi će biti dovršeni tijekom prosinca ove godine.

Uskoro će početi i rekonstrukcija mrtvačnice Vojnog groblja radi reorganizacije prostora u postojećim gabaritima kako bi se oformila funkcionalnija cjelina prilagođena potrebama korisnika. Oformit  će se vanjski trijem od jednog bočnog krila i postojećeg prolaza, te urediti zatvoreni prostor mrtvačnice, odnosno prostor za ispraćaj. Vrijednost radova na mrtvačnici Vojnog groblja iznosi  994.228,75 kuna od čega je polovica već osigurana u ovogodišnjem gradskom proračunu, a obnovljena mrtvačnica iduće godine će biti stavljena u funkciju.

S obzirom na svakodnevne potrebe posjetitelja Vojnog groblja ali i skorašnje blagdane Svih svetih molimo građane za razumijevanje tijekom izvođenja radova. Manipulativni prostor za izvođenje radova na groblju je minimalan, što od svih zahtjeva posebnu pažnju i strpljenje. Grad Karlovac i izvođači radova osigurat će nesmetan prilaz groblju i grobnim mjestima kako bi dijelovi Vojnog groblja konačno dobili adekvatan izgled i bili funkcionalni.

POGREB Skip to content