Naši radnici iz Odjela parkovi nakon košnje zelenih gradskih površina ručno i strojno skupljaju pokošenu travu. Travu grabljaju između drvoreda, na kosinama, oko grmova, na pasicama i ispod soliternih stabala dok je strojevi kupe na većim zelenim površinama. Strojno skupljanje trave obavlja se sa specijaliziranim strojevima marke Smithco.
Radnici svu skupljenu travu privremeno deponiraju na hrpu koju kasnije utovaruju na kamion i odvoze na deponij. Skupljanje trave nije potrebno samo zbog hortikulturnog održavanja i uređenosti već i iz praktičnog razloga. Naime, ukoliko se pokošena trava na pokupi na vrijeme ona će prilikom nove košnje predstavljati značajan problem strojevima koji bi se zbog toga mogli kvariti.
Treba reći kako se košnje obavljaju prema godišnjem planu. Svaki prioritet ima određen broj košnji tako se primjerice najviše kosi “A” prioritet – 11 puta, najmanje „III“ prioritet – dva puta, a pokosi četiri puta godišnje.. Inače je prema planu određeno šest prioriteta: “A”,”0″,”I”,”II”,”III” i pokosi.

POGREB Skip to content