Danas su tvrtku Zelenilo u sklopu terenske nastave posjetila 33 studenta  zagrebačkog Šumarskog fakulteta predvođeni dvojicom profesora. Gordana Purgar, zamjenica direktorice  upoznala ih je sa radom i organizacijom tvrtke Zelenilo.

Prezentirala im je i dva projekta, od kojih je „Uređenje nogostupa, obnova drvoreda i javne rasvjete desnog nogostupa Draškovićeve ulice u Karlovcu“, uspješno realiziran EU sredstvima kroz projekt “Zaštita i promocija kestena“. Tim projektom uklonjen je ostatak starog drvoreda, izvađeni panjevi, uređena zelena pasica i zasađena 54 komada mladih stabla lipe i kestena.

Gordana Purgar upoznala ih je i s drugim projektom koji se priprema i uskoro će u realizaciju. Radi se o rekonstrukciji dijela Ulice Rakovac i dijela Radićeve ulice  gdje će se u sklopu  rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže, te izgradnje rotora obnoviti  stari drvored u Radićevoj ulici i obaviti potpuna rekonstrukcija drvoreda u Ulici Rakovac. Uklonit će se postojeća stara i bolesna stabla javora pajavca i zasaditi mladi drvored stupolikog graba.

POGREB Skip to content