Danas je na groblju Jamadol uoči Sisveta, održana konferencija za medije, kojom su javnosti prezentirane aktivnosti uoči Sisveta te investicije i radovi n karlovačkim grobljima u 2015. godini. Prisutni su bili gradonačelnik Grada Karlovca, g. Damir Jelić, direktor „Zelenila“ g. Stjepan Turković te predstavnici Grada i Zelenila.

U 2015. godini u karlovačka groblja je investirano 1.153.555 kn bez PDV-a, od toga 631.000 kn iz gradskog proračuna, a 522.555 kn iz godišnje grobne naknade. Najznačajnije investicije su izgradnja prednje ograde na groblju Jamadol, a na groblju Rečica i na Pravoslavnom groblju Dubovac je izgrađena staza, na groblju Vukmanić i Velika Švarča je izvršena rekonstrukcija mrtvačnica te na ostalim grobljima brojni drugi radovi.

Investirano je mnogo, no to nije dovoljno, te najavljujemo izgradnju parkirališta na Jamadolu i ogradu na Katoličkom groblju Dubovac- rekao je direktor Zelenila g. Stjepan Turković.

Za prvih devet mjeseci o.g. bila je 651 sahrana, dok ih je u istom razdoblju u 2014. godini bilo 530, što je za 19% više nego u 2014.godini. Zbog povećanog broja ukopa, a time i prijevoza pokojnika, a kako bi nastavili kvalitetno obavljati pogrebne usluge, ovaj smo tjedan nabavili novo vozilo prilagođeno za prijevoz pokojnika marke Mercedes-nastavio je g. Turković.
Osiguran je besplatni prijevoz ukrasnih zrnaca za uređenje grobova na Jamadolu, a na Jamadolu i Katoličkom groblju Dubovac organizirana su dežurstva radnika od 10 do 18 sati. Osigurano je dodatno čišćenje i odvoz kontejnera s groblja.

Zahvalio bih se građanima na strpljenju dok su trajali radovi na grobljima, a naš odnos prema vječitim počivalištima govori o našem odnosu prema onima koji nisu više među nama-rekao je gradonačelnik Grada Karlovca g. Damir Jelić.

POGREB Skip to content