Uoči službenog otvorenja sezone kupanja, djelatnici Zelenila u suradnji s tvrtkom Mladost obavljaju radove na uređenju kupališta na Foginovom. Na kupalištima između drvenog i betonskog mosta s obje strane rijeke obavljeno je orezivanja suhih i puknutih grana, poravnavaju se i prema potrebi nadopunjuju novim pijeskom sipinjene staze. Sva oprema i sprave koje će se nalaziti na kupalištu su pregledani i popravljeni kako bi mogli funkcionirati tijekom sezone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Priprema terena za postavljanje osmatračnice

Na Foginovom kupalištu tako smo danas postavili popravljenu drvenu osmatračnicu, a početkom idućeg tjedna postavit će se tuševi, fontane za vodu, lift za invalide, svlačionice, aqua park…
Od ponedjeljka, 13. lipnja, svakodnevno ćemo obavljati čišćenje i odvoz prikupljenog smeća i otpada s kupališta.
Opremanjem kupališta za sportske, rekreativne, zabavne i kulturne sadržaje želimo privući što veći broj kupača i posjetitelja te im boravak uz Koranu učiniti što ljepšim i ugodnijim.
Ukupni iznos za održavanje Foginovog kupališa tijekom sezone kupanja kroz Operativni plan održavanja zelenih površina iznosi 172 tisuće kuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kosi se trava kako bi sve bilo spremno za početak sezone kupanja

Inače, i ove godine na Foginovom kupalištu, koje je prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj, Grad Karlovac u suradnji sa udrugama i klubovima organizirat će bogati zabavni program.

POGREB Skip to content