Valentinovo – Dan zaljubljenih – planetarni je praznik ljubavi koji se obilježava 14.veljače. Zato nema ljepše stvari nego voljenu osobu ili simpatiju iznenaditi prekrasnim cvijetom ili buketom te tako iskazati svoja osjećanja. Cvijeće je uvijek lijepi znak pažnje i ima posebno značenje bilo kao samostalan dar ili dodatak uz neki drugi poklon. U našoj cvjećarnici za Dan zaljubljenih možete pronaći velik izbor raznovrsnog cvijeća.
Za Valentinovo se najviše poklanjaju crvene ruže i nikada ih se ne poklanja paran broj. Tradicionalno, crvene ruže rezervirane su za romantične odnose jer sjedinjujući simboliku crvene boje i ruže prenose energiju, strast i duboku ljubav. Stoga je za prijatelje ili člana obitelji ružičasta ruža možda bolji izbor jer govori o naklonosti i razumijevanju, a ako znate što voljena osoba voli, možete se upustiti i u biranje složenijih kombinacija.
Treba reći kako je svaki cvijet lijep na svoj osobit način, no kada se radi o darivanju, značenje pojedinog cvijeta jako je bitno. Tako sa samo nekoliko pravilno odabranih vrsta i boja cvjetova i bez izgovorene riječi možete izreći ljubav.
Osim ruža mogu se pokloniti tulipani, zumbuli, orhideje… Zanimljivo je da je u današnje vrijeme sve popularniji običaj da se i muškarcima poklanja cvijeće. Tako se muškim osobama najviše poklanja jedna crvena ruža s dugom peteljkom, a u muško cvijeće spadaju i anturijumi, orhideje…
Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljene ali i sve one koji vole cvijeće da posjete našu cvjećarnicu i izaberu nešto iz velikog izbora raznovrsnog cvijeća za Valentinovo, ali i za svaku drugu prigodu. U cvjećari možete naručiti i bukete, aranžmante te vijence.
Informacije i narudžbe na broj telefona (047) 617-336 te na email: cvjecara@zelenilo.hr

flower box

POGREB Skip to content