Zelenilo je tijekom nešto više od polustoljetnog rada i postojanja uz osnovnu komunalnu djelatnost razvijalo i vlastitu proizvodnju biljnog materijala. Uzgoj bilja je zahtjevan i mukotrpan posao koji traži puno stručnog znanja i energije. Bilje u našem rasadniku u najvećem dijelu proizvodimo za potrebe karlovačkih parkova, a dio i za slobodno tržište.
U rasadniku površine većoj od tri hektara proizvodnju bilja obavljamo u plastenicima i staklenicima te u polju. U klijalištima se nalazi biljni materijal koji se koristi za razmnožavanje i za prodaju. Proizvodnja se odvija i na otvorenom polju. U polju proizvodimo ukrasne grmove, listopadno cvatuće grmlje, stablašice, crnogorične vrste, trajnice te biljne vrste pogodne za sadnju živica. U rasadniku obavljamo i poslove razmnožavanja trajnica (ivica, snježak, vlasulja), ukrasnih grmova (forzicija, ukrasni drijen, biserak, vrba, tamarix, hibiskus…). Sve ovo bilje može se nabaviti u našem rasadniku. Tu su i stablašice kao što su javori, katalpe, kesteni, vrbe, a mogu se nabaviti i brojne druge vrste kako trajnica i ukrasnog grmlja tako i stablašica.
Uzgoj ljetnica u pet naših plastenika počinje krajem ožujka sadnjom 60 tisuća presadnica koje će nakon uzgoja krasiti karlovačke cvjetnjake.
Bilje iz našeg rasadnika možete razgledati i kupiti na našoj adresi Put Davora Trstenjaka 6 u Karlovcu od 7 do 15 sati (subotom od 7 do 12), a informacije možete dobiti na brojeve telefona 047/609-938 ili 099/3454207.

 

POGREB Skip to content