Tvrtka „Zelenilo“ je danas započelo s ovosezonskom košnjom javnih zelenih površina grada Karlovca i karlovačkih grobalja.
Prema Godišnjem planu za održavanje gradskih javnih zelenih površina u ovoj godini kosit će se površina od 1.254.321 m² . Površine su podijeljene u šest prioriteta, a to su „A“ prioritet te „nulti“, „prvi“, „drugi“, „treći“ i „pokosi“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prva ovosezonska košnja

Zbog što kvalitetnijeg održavanja karlovačkih šančeva, parkova i perivoja ukupan broj planiranih košnji je 35.
Karlovačka groblja planiraju se kositi šest puta. Dvije košnje groblja financiraju se iz oprativnog plana održavanja groblja Grada Karlovca, a četiri iz godišnje grobne naknade.
Prije početka košnje, zelene površine očistili smo od kamenja, stakla te drugog otpadnog materijala. Otpadni materijal smo morali ukloniti jer prilikom košnje može oštetiti kosilice, u blizini parkirana vozila te bliže objekte.
Tjedni raspored košnje javnih zelenih površina Zelenilo će redovito objavljivati na svojim stranicama www.zelenilo.hr, a najviše, 11 puta, bit će košeni tzv. „A“ prioriteti s kojima se danas i krenulo.
Više informacija može se naći na Internet stranicama www.zelenilo.hr gdje su objavljeni godišnji programi za održavanje javnih zelenih površina grada Karlovca i za održavanje karlovačkih grobalja za 2016.
Košnje ćemo obavljati do kraja jeseni.

POGREB Skip to content