OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na groblju Boninovo u Dubrovniku

Protekli vikend radnici Zelenila, predvođeni direktorom Stjepanom Turkovićem, iskoristili su za dvodnevno studijsko putovanje u Dubrovnik i na Pelješac.
Tijekom boravka u Dubrovniku posjetili su gradsko groblje Boninovo, koje je najveće i najreprezentativnije dubrovačko groblje. U pratnji domaćina, gospodina Zlatka Uršića, direktora Pogrebnog poduzeća Boninovo razgledali su groblje kojim dominiraju brojne grobnice. Na samom ulazu u središnji dio groblja Boninovo dominira grobnica obitelji Glavić s vjerno izrađenim kipom nesretno preminule kćeri Marije Glavić s pogledom na anđela. Kip je rad Talijana Canessa iz Genove jednog od tadašnjih najprestižnijih kipara. Na groblju se nalazi nekoliko kipova poznatog hrvatskog kipara Ivana Rendića.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oko 400 godina stare platane u arboretumu Trsteno

Nedaleko od Dubrovnika, u Trstenom sudionici studijskog putovanja razgledali su poznati arboretum. Arboretum Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Trstenom je najstariji hrvatski spomenik vrtne arhitekture. Osnovan je 1498. godine, zaštićen je kao spomenik vrtne arhitekture, a prostire se na 28 hektara. Posebnu pažnju djelatnika Zelenila zaokupila je platana stara 400 godina.
Dolazak na Pelješac iskorišten je posjet Solani u Stonu, koja je najstarija u Europi i moguće na svijetu. Potječe iz 14. stoljeća i danas je u funkciji. Solana izgled i način proizvodnje soli nije mijenjala sve do danas.

 

POGREB Skip to content